Інститут виборчого права

Консультації

Уточнення прізвища у списку виборців

Добрий день! Після одруження у списку виборців я вже записана за новим
прізвищем, але документи, в тому числі паспорт, ще не встигла змінити на нове.
Чи можу я проголосувати з паспортом зі старим прізвищем?

Додано: 15.01.2010

Постановою Верховної Ради України вiд 26.06.1992 № 2503-XII «Про затвердження положень про паспорт громадянина України, про свідоцтво про народження та про паспорт громадянина України для виїзду за кордон»(зі змінами, остання редакцiя вiд 23.02.2007 ) передбачається, що для заміни паспорта в разі зміни прізвища громадянин подає документи і фотокартки не пізніш як через місяць після зміни (переміни) прізвища.
Щоб мати можливість проголосувати відповідно до цього Закону України «Про вибори Президента України» не пізніше ніж за годину до закінчення голосування Ви можете подати до дільничної виборчої комісії або до органу ведення державного реєстру виборців чи до місцевого суду скаргу щодо неправильного включення Вас до списку виборців, додаючи копію сторінок паспорту та свідоцтва про шлюб. Однак, оскільки ця норма Закону викликала дискусію щодо можливості забезпечення виборчих прав громадян, радимо подати відповідну скаргу не пізніше ніж у суботу, перед днем голосування, до двадцятої години.

Додати своє запитання

Ваше Ім'я*
E-mail*
Заголовок*
Запитання*
Розділ
Защита от автоматического заполнения

Введите символы с картинки*

* - Поля, обязательные для заполнения

« Повернутися