Інститут виборчого права

Консультації

Поновлення реєстру виборців

Наше місто районого підпорядкування, в місті є РДА хто повинен подавати відомості про постійну нездатність виборців пересуватися самостійно в нашому випадку згідно п.4 Роз*яснення щодо забезпечення поновлюваності відомостей Державного реєстру...

Як розуміти пункт 4.Роз*яснення щодо забезпечення поновлюваності відомостей Державного реєстру виборців про постійну нездатність виборців пересуватися самостійно. Наше місто - районного підпорядкування, в місті є РДА. Хто в даномувипадку повинен подавати ці списки? Дякую.

Додано: 24.11.2009

З метою забезпечення повноти інформації щодо внесення виборців до Державного реєстру виборців відомості Реєстру періодично повинні поновлюватися. Таке поновлення передбачене чинним Законом України «Про державний реєстр виборців» (ст.22).

Відповідно до п. 4 «Роз’яснення щодо забезпечення поновлюваності відомостей Державного реєстру про постійну нездатність виборців пересуватися самостійно», прийнятого Постановою № 231 Центральної виборчої комісії від 31 жовтня 2009 року уточнення відомостей щодо осіб, які постійно нездатні пересуватися самостійно, мають надавати відповідним органам адміністрування Державного реєстру виборців керівники відповідного районного, районного у місті, міського (в містах без районного поділу) органу охорони здоров’я, установи соціального захисту чи відповідних органів опіки та піклування. У селах, селищах, містах, де у складі виконкому немає органів охорони здоров’я чи установ соціального захисту, ці відомості подаються до органу ведення Реєстру відповідно сільським, селищним, міським головою.

Відомості про виборців, постійно нездатних пересуватися самостійно, за червень – листопад 2009 року подаються органам ведення Державного реєстру виборців до 5 грудня 2009 року за встановленою цією постановою формою.

Слід зазначити, що органи ведення Державного реєстру виборців зобов’язані здійснити поновлення відомостей Державного реєстру виборців не пізніше 10 січня 2010 року.

Додати своє запитання

Ваше Ім'я*
E-mail*
Заголовок*
Запитання*
Розділ
Защита от автоматического заполнения

Введите символы с картинки*

* - Поля, обязательные для заполнения

« Повернутися